Over ons

Inhoud: 

Welkom op de site van Scouts Jan Breydel!

Wij zijn dé scoutsgroep van het centrum van Sint-Katelijne-Waver. Met een 130-tal enthousiaste leden en 20 geëngageerde leiding maken wij van een gewone zondag een geweldige scoutsdag. We doen dit niet alleen, rond onze scouts hangt een heel netwerk van mensen en organisaties: zo worden we ondersteund door Scouts en Gidsen Vlaanderen, ouders, onze eigen oud leiding, de gemeente en vele anderen. Dit is dan misschien ook het gepaste moment voor een welgemeende dankuwel!

Elke zondag tussen 14u en 17u spelen wij het spel van scouting. We zijn niet bang van buiten spelen of om ons vuil te maken en al doende leren we samen te spelen. Naar mate we ouder worden, wordt samen spelen meer samen werken, waar iedereen zijn eigen talent leert ontwikkelen. Samen in groep een zotte constructie sjorren, waar jaren later nog over gepraat wordt of die ene overgang waar we de burgemeester hebben gered van zijn kidnappers, tot het samen organiseren van een fuif voor zo'n 3000 man. Dat allemaal zonder uit het oog te verliezen dat we vrijwilligers zijn, we doen dit voor ons plezier. En dat het plezant is kan je navragen bij elk trots lid van Scouts Jan Breydel!

Als je interesse hebt om bij deze toffe bende jongeren te horen, aarzel dan niet en kom op zondag eens een kijkje nemen, iedereen is welkom.